Vrouwen en hormonen

Vrouwen en hormonen

Alle vrouwen weten wat er bedoeld wordt met ‘dansende’ hormonen. Door haar hele leven heen zijn veel schommelingen die veroorzaakt worden door hormonen. Het begint bij de pubertijd en de eerste menstruatie waarbij de vrouwelijke hormonen zich op elkaar moeten afstemmen; daarna de vruchtbare jaren waar we maandelijks de hormonale dans ervaren: lichamelijk en emotioneel. En denk aan de invloed van synthetische hormonen van anticonceptie. In de zwangerschap spelen weer andere hormonen een hoofdrol. Hoe heftig kan een vrouw reageren tijdens de menopauze als bepaalde hormonen verminderd aangemaakt worden. Het is jammer dat we zo weinig hierover leren terwijl onze hormonen zo’n grote invloed hebben op ons functioneren en hoe we ons voelen.

Hormonen zijn boodschappers die elk wat anders vertellen. Deze stofjes hebben invloed op onze hersenen, gedrag en emoties. Soms weet je niet of je klachten met je hormonen te maken hebben of dat er iets anders aan de hand is. Gelukkig zijn onze hormonen op een natuurlijke manier te reguleren, ze zijn namelijk heel gevoelig voor ritme, voeding, leefstijl. Je kunt hiermee hormonale klachten meer in balans brengen. Dan moet je natuurlijk wel weten hoe het werkt.

Tijdens deze cursus leer je

  • De rol van hormonen in de verschillende levensfasen van een vrouw
  • Hoe en wat de invloed is op onze hersenen, emoties, gedrag en gezondheid
  • Oorzaken en aanpak van allerlei menstruatieklachten als buikkrampen, diarree, constipatie, migraine, PMS, PCOS, endometriose
  • Leven op het ritme van je hormonen. Hoe je hormonen met elkaar in balans te brengen
  • Welke aanpassingen je in het dagelijkse leven hiervoor kunt invoeren
  • Naast theorie zit de cursus vol praktische tips en oefeningen.

De cursus is bestemd voor alle vrouwen die iets meer willen weten hoe de verschillende hormonen in  haar lichaam werken. We doorlopen alle levensfasen en bespreken de menstruatieperikelen, het stimuleren van de vruchtbaarheid, de zwangerschapsperiode en de afbouw in de menopauze (Hormonale) gezondheid begint bij jezelf en in je eigen keuken, hiervoor krijg je in deze cursus volop uitdagingen.

Open Dag
Het is aan te raden om onze jaarlijkse Open Dag op zaterdag 7 september 2024 te bezoeken. Klik hier voor actuele informatie over de Open Dag.

Praktische cursusinformatie
Inschrijven: Inschrijven Vrouwen en hormonen
Vrouwen en hormonen: op woensdagavond 19:00 – 21:00 uur;
cursusdata: 9 en 23 oktober, 6 en 20 november, 4 en 18 december 2024.
Prijs: De cursusprijs bedraagt € 90,00 voor zes lessen van twee uur.
Lesmateriaal: N.v.t.
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar.
Docent: Mw. Beata Bosma; orthomoleculair therapeut en vitaliteitscoach
tel: 06-42026366
e-mail: beatabosma@gmail.com
www.orthomoleculairadviesalkmaar.nl