Ecologisch gezond leven

Ecologisch gezond leven

Ecologisch leven betekent leven volgens de wetten van de natuur. Leven volgens de wetten van de natuur, hoe doe je dat in een omgeving waar je misschien niet zoveel merkt van de natuur die ons omringt. En ben je je bewust dat jij zelf ook onderdeel bent van de natuur?

Het ritme van de natuur leeft diep in ons. Ons lichaam zelf heeft een natuur-lijk ritme. Al onze organen hebben een eigen klok, een eigen ritme van actie – om te handelen, en rust  – om te herstellen. Gaan wij langdurig tegen dit natuurlijke ritme in dan verzwakken wij en worden lichaam en geest kwetsbaar voor de invloeden van (chronische) ziekten en ander ongemak.

Wanneer voelde u zich echt “deel van de natuur”? Weet u hoe het is om te leven op het ritme van dag en nacht, hoe alle heldere sterren aan de hemel u een geborgen gevoel gaven, hoe een gure koude wind u de adem benam, hoe een prille lentezon u koesterde, hoe de hoge golven in de zee u omver wierpen?  

In deze cursus gaan we op zoek naar ons innerlijk ritme, als we daarop meedeinen, gebruiken we die levenskracht en winnen we aan energie.

Onderwerpen die onder andere langs komen zijn:

 • het ritme van de aarde en onze voorouders
 • de invloed van het dag en nachtritme
 • wat bewegen/fysieke inspanning voor onze energie en gezondheid betekent en hoe je dat kunt realiseren
 • ritme van spanning en ontspanning, over stress en herstel
 • hoe bacteriën, virussen en schimmels onze gezondheid ondersteunen (en hoe we die kunnen voeden)
 • hoe bacteriën, virussen en schimmels onze gezondheid bedreigen (en hoe we ons hiertegen kunnen beschermen)
 • hoe houden we ons huis en onze huid gezond
 • hoe we voeding kunnen omzetten in energie
 • eten in het ritme van de seizoenen
 • Het hormonale ritme: vruchtbare vrouwen en haar maandelijkse hormonale dans, hoe kunnen we meebewegen op die veranderingen? En mannen: schommelen hun hormonen?
 • Welke opdrachten liggen er in de verschillende levensfasen?

De cursus wordt gegeven door Beata Bosma. Zij heeft in Alkmaar een praktijk als orthomoleculaire therapeut en is vitaliteitscoach. “Ik raak steeds meer onder de indruk van het zelfhelend vermogen van ons lichaam. Ons lichaam doet enorm zijn best om ons zo goed mogelijk te laten functioneren en als wij op een natuurlijke manier leven, zorgen we het beste voor onszelf: voor onze gezondheid, voor onze energie, voor onze stemming. We worden veerkrachtig en met zelfvertrouwen treden we alle veranderingen in ons leven tegemoet.”  

De cursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur.

Naast de theorie krijgt u opdrachten om te ontdekken welk ritme in u leeft en hoe u daar gebruik van kunt maken. Een cursus vol verbazing, plezier, ervaringen en uitdagingen.

Naast de kosten voor de cursus €15 euro p.p voor lesmateriaal.

Meer informatie: Beata Bosma 06-42026366/ beatabosma@gmail.com
www.orthomoleculairadviesalkmaar.nl

Praktische cursusinformatie
   
Inschrijven: Inschrijven Ecologisch gezond leven Ecologisch gezond leven: op woensdagavond 19:00 – 21:00 uur;
startdatum: woensdag 4 oktober 2023. Daarna om de week 18 oktober, 1, 15  en 29 november, 13 december, 10 en 24 januari 2024, 7 en 28 februari. 
Prijs: De cursusprijs bedraagt € 145,00 voor tien lessen van twee uur.
Lesmateriaal: €15 euro p.p voor lesmateriaal.
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar.

 

Docent: Mevr. Beata Bosma
tel: 06-42026366
e-mail: beatabosma@gmail.com