Hooggevoeligheid en relaties

‘De zegen van sensitiviteit’ Effectief omgaan met hooggevoeligheid en relaties
Twijfel je meer dan eens aan jezelf? Ben je snel vatbaar voor subtiele signalen en stemmingen om je heen? Raak je snel van streek en word je soms nerveus? Heb je de behoefte je soms terug te willen trekken? Voel je je vaak niet op je gemak en heb je een complexe innerlijke belevingswereld? Word je gemakkelijk overvoerd door fel licht, sterke geuren, grove weefsels of harde geluiden?
Wanneer je door dit alles en door kunst en muziek diep ontroerd kunt raken en vroeger mogelijk als gevoelig en verlegen werd aangemerkt dan ben je vast een hooggevoelig persoon. Veel hoog sensitieve personen (hsp-ers) hebben een perceptie die verschilt van de meeste mensen. Ze nemen veel intenser waar, voelen dieper, denken hoogstaander en handelen zorgvuldiger. Daardoor voelen ze zich vaak niet begrepen en begrijpen ze de wereld en andere mensen ook vaak niet.
Hoe je daar mee om kunt gaan en hoe je deze overmaat aan prikkels en belevingswijzen tegemoet kunt treden daarvoor biedt deze cursus een duidelijke handreiking. Bovenal wordt de gelegenheid geboden om elkaar als gelijkgestemden diepgaand te ontmoeten. Door steeds in gesprek met elkaar te komen over allerlei thema’s wordt veel opgehelderd wat tot meer rust en stabiliteit kan leiden.
Denk je ook een hsp-er te zijn, wil je in je eigen kracht komen te staan en meer van het leven genieten zonder overweldigd te worden geef je zelf dit dan cadeau. Je bent het meer dan waard. Ontdek het positieve unieke potentieel van je hoog sensitiviteit. Ontwikkel emotionele weerbaarheid en leer op je intuïtie vertrouwen.

Open Dag
Ter oriëntatie op de cursus die u wilt gaan volgen, kunt u onze Open Dag op zaterdag 4 september a.s. bezoeken. Klik hier voor actuele informatie over de Open Dag.
Deze cursus wordt zowel in het najaar als in het voorjaar aangeboden.

Praktische cursusinformatie
Inschrijven: Deze cursus is volgeboekt.
Hooggevoeligheid najaar is op woensdagavond 20:00 – 22:00 uur en start op woensdag 6 oktober 2021. De lessen zijn veelal om de week: 6 en 27 oktober, 10 en 24 november en 8 en 22 december 2021.
De laatste twee lessen zijn uitgevallen en worden ingehaald op dinsdag 25 januari en 8 februari 2022.
Inschrijven Hooggevoeligheid voorjaar
Hooggevoeligheid voorjaar is op woensdagavond 20:00 – 22:00 uur en start op woensdag 19 januari 2022. De lessen zijn veelal om de week: 19 januari, 2 en 16 februari, 9 en 23 maart en 6 april 2022.
Prijs: De cursusprijs van deze cursus bedraagt € 91,00 voor zes lessen van twee uur.
Lesmateriaal: Het cursusmateriaal voor de nieuwe cursus, kosten € 30,–, wordt door de docent verzorgd.
Dit dient door u bij de eerste les afgerekend te worden bij de docent.
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar
Docent: Dhr. A. Martens
tel. 0226 313 456
e-mail: w2hve@telfort.nl