Journalistiek schrijven

hot-news-2-1244398Wat moeten media tonen van een vliegramp of onthoofding? Hoe bouw je een pakkend verhaal op? En met welke interviewtechnieken krijg je de antwoorden waar je naar op zoek bent?

De Volksuniversiteit Alkmaar geeft dit najaar weer een cursus journalistiek schrijven, bestaande uit zeven lessen. De cursus is geschikt voor iedereen die vanuit persoonlijke interesse kennis wil maken met het journalistieke vak. Ook mensen werkzaam in de communicatie of PR hebben baat bij de cursus, omdat ze bijvoorbeeld persberichten versturen of te maken krijgen met journalisten.

Onder leiding van journalist Sander van Lubeck gaan cursisten in discussie, doen ze een rollenspel voorlichter–journalist en behandelen ze interviewtechnieken. Daarnaast krijgt de klas iedere les een opdracht mee, waaronder schrijfopdrachten. Het vak is namelijk alleen te leren door oefening en feedback.

Open Dag
Ter oriëntatie op de cursus die u wilt gaan volgen, kunt u onze Open Dag bezoeken. Klik hier voor actuele informatie over de eerstvolgende Open Dag.

Journalistiek schrijven
Najaar 2017 + voorjaar 2018
 
Journalistiek schrijven op dinsdagavond 19:00 -20:35 uur; startdatum: dinsdag 3 oktober 2017.
De lessen zijn in de weken 40, 42, 44, 45, 46, 48 en 50.
Prijs: De cursusprijs bedraagt € 120,00 voor zeven lessen van 2,5 uur.
Lesmateriaal: Ter ondersteuning van de cursus wordt geadviseerd het boek: Basisboek Journalistiek van Nico Kussendrager e.a. aan te schaffen. De uitgave van 2007 is tweedehands bij www.bol.com voor een kleine prijs te bestellen.
Let op: Studieboeken dient u zelf aan te schaffen, vóór aanvang van de cursus, maar pas als bekend is dat de cursus daadwerkelijk doorgaat!
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar.
Docent: Sander van Lubeck
06 2149 7121.
e-mail: Sander van Lubeck