Meer of minder Brussel

Nederland in Europa; meer of minder Brussel?

Het is 60 jaar geleden dat het Verdrag van Rome is getekend en dat Nederland de samenwerking met België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Luxemburg is aangegaan. Deze samenwerking vormde het startpunt voor de Europese Unie (EU), waarbij Nederland sinds het begin een belangrijke rol heeft gespeeld.
Ondanks de gestegen welvaart en andere voordelen, is er ook veel kritiek op de EU. Groeiend wantrouwen, de Eurocrisis, het vluchtelingendilemma en populisme zijn grote uitdagingen voor de EU. Maar hoe zit dat in Nederland, in ons land wordt immers steeds vaker de vraag gesteld of Nederland in de EU moet blijven?

In deze interactieve cursus gaan we samen in vijf lessen na wat de rol van Nederland is geweest tijdens het Europese integratieproces. We zetten de feiten over Europa over de afgelopen verkiezingen op een rij. Daarnaast onderzoeken we de rol van Nederland in het huidige Europa en wat het belang is van de EU voor Nederland. Tenslotte sluiten we af met hoe het toekomstbeeld, gaan we meer of minder samenwerken?
Tijdens de cursus is er ruimte voor discussie en ontvangen de deelnemers opdrachten om de stof tot zich te kunnen nemen.

Open Dag
Ter oriëntatie op de cursus die u wilt gaan volgen, kunt u onze Open Dag bezoeken. Klik hier voor actuele informatie over de eerstvolgende Open Dag.

Meer of minder Brussel
Najaar 2017
 
Meer of minder Brussel start maandag 2 oktober 2017, 19.00 uur; wekelijkse lessen.
Prijs: De prijs voor deze cursus van 6 lessen van 2 uur bedraagt € 87,50.
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar
Docent: Mw. N. Nikolic
e-mail: N. Nikolic