Twee keer zo snel lezen, Drie maal beter onthouden

Twee keer zo snel lezen, Drie maal beter onthouden

leonardo-da-vinci-1428857

In dit jachtige tijdperk neemt de hoeveelheid informatie alsmaar toe. Er zijn methoden om hier effectiever mee om te gaan. Snellezen, geheugentraining en mindmappen hebben een goede samenhang want ze gebruiken dezelfde basistechnieken.
Snellezen laat je de informatie die je leest sneller in je opnemen.
Geheugentraining leert je die informatie langer en slimmer onthouden.
Mindmaps zijn a.h.w. spiekbriefjes waarmee je weggezakte informatie snel en effectief weer terughaalt.

Snellezen
Verdubbel meetbaar uw leessnelheid met een goed begrip van de inhoud door het toepassen van de meest recente technieken op het gebied van snellezen.
In deze intensieve snelleestraining leert u niet alleen sneller te lezen, maar ook hoofd- en bijzaken te scheiden en doeltreffend tot de kern van de zaak door te dringen. Deze intensieve training is gebaseerd op een nieuwe methode die hersenen en ogen effectiever laat samenwerken. Tijdens de training oefent u met praktische voorbeelden. Door een aantal tests krijgt u inzicht in uw manier van lezen en verwerken van informatie. Op basis daarvan bepaalt u welke leesaanpak voor u het beste resultaat oplevert.

Geheugentraining
Als u uw geheugen scherp wilt houden en technieken wilt leren om uw geheugen te verbeteren.
Uw geheugen is bepalend voor succes en vreugde. Bovendien heeft uw geheugen een directe betrokkenheid bij het oplossen van problemen, bij creativiteit en bij elk proces dat verbeeldingskracht vereist. Het is mogelijk om uw geheugen te verbeteren door te weten hoe het werkt en geheugentechnieken toe te passen. U leert de drie verschillende typen geheugen: het zintuiglijk geheugen, het kortetermijngeheugen en het langetermijngeheugen.
We leren geheugentechnieken zoals een systeem om getallen te onthouden en het Roman Room of loci systeem om zaken in een bepaalde volgorde te onthouden.

Mindmapping
Als u op snelle en creatieve wijze uw gedachten wilt ordenen en in lijn wilt brengen met uw ideeënstroom.
Bijvoorbeeld voor het voorbereiden van presentaties; goed luisteren en onthouden; effectiever met tijd kunnen omgaan; het maken van een opzet voor een brief, rapport of voorstel; het plannen van een project, een reis- of verkoopgesprek; het leren van een taal of samenvatten van een boek; het oplossen van een probleem of het maken van aantekeningen bij een bespreking, training of interview. We denken en praten allemaal sneller dan we kunnen schrijven. Vaak ontvangen we een overvloed aan informatie. Hoe kunt u nu op eenvoudige en heldere wijze notities maken zonder de kern van het verhaal te verliezen? En loopt u ook wel eens over van ideeën of verliest u het overzicht? Hoe kunt u dit nu helder maken voor uzelf en eventueel ook voor anderen? Mindmapping is een creatieve denk- en notitiemethode, waarbij u het onderwerp centraal plaatst, om van daaruit een netwerk van sleutelwoorden en symbolen op te bouwen. Zo ontstaat een kaart (map) van uw gedachtepatronen (mind).

In deze workshop van drie lessen leert u tenminste tweemaal zo snel lezen, terwijl u de informatie goed opneemt.
U leert slimmer onthouden en een uiterst handige manier om notities te maken.

Praktische cursusinformatie
Inschrijven: Inschrijven Snellezen/ geheugentraining/ mindmappen
Snellezen/ geheugentraining/ mindmappen: op dinsdag 25 oktober, 1 en 8 november 2022 19.15-21.45 uur.
Prijs: De cursusprijs bedraagt € 60,– voor drie lessen van twee en een half uur.
Het cursusmateriaal, kosten € 5,–, wordt door de docent verzorgd en dient tijdens de eerste les met hem afgerekend te worden.
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar.
Docent: Dhr. A. Velstra
e-mail: ary@contemplate.nl
De docent geeft al jaren Snellezen, Geheugen- en Mindmaptrainingen (zowel traditioneel met kleurstiften, als digitaal) aan studenten, docenten, en in het bedrijfsleven.