Latijn

old-music-book-1246101Het is verbazingwekkend hoe invloedrijk de taal van de Romeinen is gebleken. Het Latijn was niet alleen de taal van de bewoners van het Romeinse Rijk, maar toen het uitgestrekte rijk in het westen in de loop van de vijfde eeuw ten val kwam, handhaafde het Latijn zich eeuwenlang als taal van de wetenschap en taal van de kerk. Bovendien heeft het enorm doorgewerkt in het Italiaans en de andere talen van Zuid-Europa en in bepaalde opzichten ook in andere Europese talen. Het Nederlands vormt hierop geen uitzondering. Zelfs rechtstreekse ontlening zien we om ons heen in opschriften op gebouwen, spreekwoorden en uitdrukkingen. En heel veel alledaagse woorden, niet alleen uit de medische wereld,  hebben een link met Latijn.
Naast de taal zijn er natuurlijk nog de Romeinse cultuur, geschiedenis en archeologie: onderdelen die een vakantie in Zuid-Europa juist extra aantrekkelijk maken. (Op culinair gebied echter hebben de oude Romeinen meer bizar dan smakelijk gepresteerd.)
In de cursus staat het Latijn centraal. U leert de taal, maar tijdens de lessen komen de andere aspecten van de Romeinse samenleving zeker aan bod. Van de deelnemers wordt verwacht dat er huiswerk gemaakt wordt en de lessen voorbereid worden.

Open Dag
Het is aan te raden om onze jaarlijkse Open Dag te bezoeken. Klik hier voor actuele informatie over de eerstvolgende Open Dag.

Latijn
Najaar 2017 + voorjaar 2018
 
Latijn 1 vervalt in seizoen 2017/2018.
Prijs: De cursusprijs voor Latijn 1 bedraagt € 195,00 voor 22 lessen van 1,5 uur.
Lesmateriaal: Latijn 1: Lingua Latina, Taal en Cultuur van de Romeinen, deel 1. ISBN 978 90 5027 1165. Prijs: € 23,95.
Het boek kan besteld worden bij Uitgeverij Hermaion.

Let op: Studieboeken dient u zelf aan te schaffen, vóór aanvang van de cursus, maar pas als bekend is dat de cursus daadwerkelijk doorgaat!

Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar
Docent: Dhr. F.J. Wieberdink
e-mail: Dhr. F.J. Wieberdink