Nederlands opfriscursus

tulips-in-holland-1474018Als u uw kennis van het Nederlands wilt opfrissen, is  dit een leuke en interessante cursus. Indien u bijvoorbeeld een vreemde taal wilt leren is het belangrijk om uw kennis van de Nederlandse taal paraat te hebben en dan met name de grammaticaregels. Dit vergemakkelijkt het leren van een andere taal. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Duitse naamvallen. Wellicht vindt u het leuk om uw kennis, lang geleden opgedaan, te vernieuwen of uit te breiden, om zo bijvoorbeeld creatief te leren schrijven. Het schrijven van een tekst maakt dan ook deel uit van deze cursus.
De cursus wordt opgedeeld in een aantal blokken: het ophalen van het Nederlands in zijn algemeenheid, aandacht voor de grammatica (benoemen van zinsdelen; nodig voor o.a. het leren van een andere taal), en creatief gebruik van het Nederlands (om originele teksten te kunnen schrijven).
Om tot het bovenstaande te komen wordt in vijftien lessen in een ongedwongen sfeer aandacht besteed aan de regels van spelling en de grammatica, alsmede het lezen en begrijpen van teksten.

Open Dag
Het is aan te raden om onze jaarlijkse Open Dag te bezoeken. Klik hier voor actuele informatie over de eerstvolgende Open Dag.

Nederlands opfriscursus
Najaar 2017 + voorjaar 2018
 
Nederlands: vanaf dinsdag 3 oktober 2017, 19.30 uur
Prijs: De cursusprijs van Nederlands – opfriscursus bedraagt € 135,– voor 15 lessen van 1,5 uur.
Lesmateriaal: In de eerste tien lessen wordt er gewerkt met materiaal van de docent. Kosten (€ 15,–) dienen tijdens de eerste les aan de docent betaald te worden.
De laatste vijf lessen wordt er gewerkt met: Vlekkeloos Nederlands. ISBN 978-907-70181-32. Prijs: € 10,95.
Basisoefeningen spelling, stijl en idioom. Taalniveau 2F en 3F.

Let op: Studieboeken dient u zelf aan te schaffen, vóór aanvang van de cursus, maar pas als bekend is dat de cursus daadwerkelijk doorgaat!
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar.
Docent: Mw. Chr. Lont – Dalmeijer
tel. 0227 592 210
e-mail: Mw. Chr. Lont – Dalmeijer