Chinees

chinese-lantern-1417825

Als je je kan uitdrukken in het Mandarijn Chinees zijn er meer dan 900 miljoen mensen waarmee je kan communiceren! En als zo veel mensen Mandarijn kunnen spreken, dan kan jij het vast ook!
In Nederland beginnen we langzaam het plezier en het belang van het Mandarijn te ontdekken. De duizelingwekkend lange geschiedenis, het gewicht van China’s economie of de kunst en keuken, er zijn talloze redenen om je in de taal van het land met het grootste aantal inwoners ter wereld te verdiepen. In Nederland is het Mandarijn sinds 2017 dan ook een officieel examenvak op Nederlandse middelbare scholen.
In de cursus leren we de vier tonen van het Mandarijn goed beheersen, lezen we Chinese teksten die zijn opgeschreven in het fonetische Pinyin transcriptie systeem, maar oefenen we ook op een laag pitje met het schrijven van Chinese karakters. Nadruk ligt op uitspraak en spreekvaardigheid. Aan de hand van de taal leren we ook over Chinese etiquette en het huidige China.
Docent Philip Bertrams heeft aan de Universiteit Leiden en Peking University Chinese taal en cultuur gestudeerd. Philip Bertrams geeft al geruime tijd les in het Mandarijn, zowel privé als aan groepen. Met vriendelijkheid en enthousiasme geeft hij les zodat iedereen met plezier mee doet in het oefenen in deze mooie taal.

Chinees 1
In deze cursus beginnen we bij het begin; de tonen en uitspraak van het Mandarijn, het Pinyin transcriptie systeem en we oefenen met basis spreekvaardigheid en een aantal Chinese karakters.
Chinees 2
Deze cursus is bedoeld voor cursisten die de uitspraak van het Mandarijn redelijk beheersen, en daarnaast basis conversatie, de persoonlijk voornaamwoorden, een aantal werkwoorden en bijvoeglijk naamwoorden beheersen. We werken in principe met het Pinyin transcriptie systeem, maar blijven ook oefenen met Chinese karakters.

Open Dag
Het is aan te raden om onze jaarlijkse Open Dag op zaterdag 3 september a.s. te bezoeken. Klik hier voor actuele informatie over de Open Dag.

Praktische cursusinformatie
Inschrijven: Inschrijven Chinees 1
Chinees 1 start dinsdag 27 september 2022, 20,35 uur.
Inschrijven Chinees 2
Chinees 2 start dinsdag 27 september 2022, 19.00 uur.
Prijs: De cursusprijs van Chinees 1 en 2 bedraagt € 205,– voor 22 lessen van 1,5 uur.
Lesmateriaal: • Chinees 1 en Chinees 2, wordt gezamenlijk aangeschaft na overleg met de docent, tijdens de eerste les.
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar
Docent: Dhr. Aholi So Chinees 1 en 2
e-mail: A_so28@hotmail.com