Chinees

Deze cursus gaat niet door

chinese-lantern-1417825

In deze cursus leer je de meest gesproken taalvariant, namelijk Mandarijn Chinees, ook wel de nationale taal van de Volksrepubliek China genoemd. Daarnaast wordt Mandarijn Chinees door meer dan 900 miljoen mensen gesproken! En als zo veel mensen Mandarijn kunnen spreken, dan kan jij het vast ook!
Chinees, een verzamelnaam voor de verschillende Sinitische talen. Met de opkomst van China, wordt ook steeds meer Mandarijn geleerd en gesproken in Nederland. Om zaken te doen, kennis opdoen van haar rijke geschiedenis, Chinese recepten lezen en om talloze andere redenen. Bovendien is sinds 2015 het vak Chinese taal en Cultuur een officieel examenvak geworden op het VWO en de HAVO volgde in 2021. In Nederland spreekt men van oudsher Kantonees, een andere Sinitische taal. Deze zal ook de revue passeren. Door kennis te nemen van deze veel geleerde taal ontwikkel je je interculturele competenties op een leuke manier.
In de cursussen staan de cursisten centraal. Bij het leren van een taal, kun je vaardigheden onderverdelen in lezen, schrijven, spreken, luisteren en de cultuur begrijpen. Afhankelijk van de vraag van de cursisten ligt de focus op die verschillende vaardigheden en kennis. Je leert in ieder geval het fonetisch Hanyu Pinyin transcriptie schrijven om de karakters te leren uitspreken en te leren schrijven en de vier tonen van het Mandarijn te beheersen.

Chinees 1
In deze cursus beginnen we bij het begin; de tonen en uitspraak van het Mandarijn, het Pinyin transcriptie systeem en we oefenen met basis spreekvaardigheid en een aantal Chinese karakters. Er is uiteraard ruimte voor input van de cursisten. Uitgangspunt van deze cursus is je thuis voelen in de taal.
Chinees 2
Deze cursus is bedoeld voor cursisten die de uitspraak van het Mandarijn redelijk beheersen, en daarnaast basis conversatie, de persoonlijk voornaamwoorden, een aantal werkwoorden en bijvoeglijk naamwoorden beheersen. We werken in principe met het Pinyin transcriptie systeem, maar blijven ook oefenen met Chinese karakters. Uitgangspunt van deze cursus is het in de praktijk brengen van de taal.

Praktische cursusinformatie
   
Prijs: De cursusprijs van Chinees 1 en 2 bedraagt € 205,– voor 22 lessen van 1,5 uur.
Lesmateriaal: • Chinees 1 en Chinees 2, wordt gezamenlijk aangeschaft na overleg met de docent, tijdens de eerste les.
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar
Docent: Dhr. Aholi So Chinees 1 en 2
e-mail: A_so28@hotmail.com