Algemene lesinformatie

De avondlessen zijn op maandag, dinsdag en woensdag en worden  op de O.S.G. Willem Blaeu (Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar) gegeven, tenzij anders aangegeven.
Het standaardrooster: les van 19:00 tot 20:25 uur en les van 20:35 tot 22:00 uur. In onze planning streven wij ernaar dat je de gehele taalcursus in de achtereenvolgende jaren kan blijven volgen op steeds dezelfde avond en aanvangstijd. Dit is ons streven, maar het is geen garantie.
De taallessen zijn over het algemeen 22 lessen van 1,5 uur voor € 210,–. Uitgezonderd Nederlands voor anderstaligen (NT2).
De lessen overdag worden op diverse locaties gegeven, hetgeen bij de cursussen is aangegeven.
Tijdens de schoolvakanties en ouderavonden wordt er geen les gegeven.

Seizoen 2024/2025
Herfstvakantie 26 oktober 2024 t/m 3 november 2024
Kerstvakantie 21 december 2024 t/m 5 januari 2025
Voorjaarsvakantie 15 februari 2025 t/m 23 februari 2025
2e Paasdag 21 april 2025
Meivakantie 22 april 2025 t/m 4 mei 2025

Bij het bestellen van boeken via Intertaal krijg je bij sommige boeken korting.
Link naar Intertaal en selecteer VU Alkmaar. Let wel op de levertijd! Je kan je boeken natuurlijk ook bestellen bij de plaatselijke boekhandel.

Hoe werkt dat nu bij de Volksuniversiteit? Elk jaar in de maand mei staat ons nieuwe cursusaanbod op de website. Neem de tijd om alles goed te lezen, zoals voorwaarden om aan een taalcursus deel te nemen. Ben je niet zeker van je niveau, neem dan contact op met de docent  die vermeld staat op de pagina.(of via info@vualkmaar.nl). Wij sturen je vraag dan door naar de betreffende docent.
Is dat geregeld dan kun je je inschrijven via de site. Je kan je op vier manieren inschrijven:
– via voorinschrijving, aan het eind van een cursus
– 24 uur per dag/7 dagen per week via internet: www.vualkmaar.nl
– op ons kantoor*) op dinsdag- en donderdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur
– tijdens de Open Dag (in september) via een QR code
*) Stationsweg 19A, 1815 CA Alkmaar
Na inschrijving op onze site ontvang je een bevestiging van inschrijving via de e-mail (check je spambox). Dit is geen garantie dat de cursus doorgaat.
Door het ondertekenen of het verzenden via onze website van het inschrijfformulier gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Alle cursussen zijn aan een minimum en maximum aantal cursisten gebonden. We raden je daarom aan tijdig in te schrijven. Dit om teleurstellingen te voorkomen als een cursus al volgeboekt is, of dat een cursus moet worden afgeblazen vanwege te geringe belangstelling. Wij leggen een wachtlijst aan bij overtekening van de cursus. Schrijf je wel in want bij voldoende belangstelling splitsen we de cursus en starten een parallelle cursus.

Bij voldoende inschrijvingen laten we je een maand van tevoren weten of de cursus doorgaat.
Bij (nog) niet voldoende inschrijvingen wachten we tot de beslissingsvergadering, twee weken vóór aanvang van de cursus, en kunnen dan alsnog besluiten of de cursus doorgaat of niet.
In die week krijgt iedere cursist bericht of de cursus wel of niet doorgaat of dat we de beslissing aanhouden tot één week voordat de cursus begint. Je krijgt dan alsnog een definitief besluit over wel of niet doorgaan van de cursus.

Instromen in een lopende cursus kan uitsluitend in overleg met de docent. Uitzonderingen daargelaten, kan instromen alleen plaatsvinden in de eerste drie lessen (behalve bij Zweeds, Oekraïens en Russisch, hier vindt geen instroming plaats na de eerste les). Voorwaarde is dat er plaats is en dat je (taal)kennis en/of vaardigheden past in het niveau van de groep.