Schilderen en Tekenen dinsdag 14-16 uur


Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige vaardigheid hebben opgedaan met tekenen of schilderen.

De teken- en schildergroep op dinsdagmiddag is gericht op techniek, inhoud én eigen ontwikkeling. Aan de hand van thema’s die we met elkaar gekozen hebben, werkt iedereen in eigen tempo en op zijn/haar manier de thema’s in twee lessen uit. Binnen het thema wordt dan gekeken naar specifieke kenmerken, interpretatie, vorm, compositie en uitvoering.

Alle beeld- en schilderaspecten komen eigenlijk wel aan bod. Daarnaast ook diverse schilder- en tekentechnieken. Uiteraard is er ruimte voor eigen invulling en plezier in het schilderen en tekenen. Af en toe een klassikale werkbespreking en een museumbezoek horen er ook bij.

Per thema wordt ook afgesproken welke techniek en materiaal gebruikt gaat worden.

De cursus Schilderen en Tekenen bestaat uit 13 lessen in het najaar, en 13 lessen in het voorjaar.

In het najaar 2024 starten de cursussen in week 38 (16 t/m 20 september) en duren t/m week 51 (16 t/m 20 december). Week 44 (26 oktober t/m 3 november) is vakantie.
In het voorjaar 2025 starten de cursussen in week 2 (6 t/m 10 januari) en duren t/m week 15 (7 t/m 11 april). Week 8 (17 februari t/m 21 februari) is vakantie.

Je geeft je op voor één heel cursusjaar, incasso wordt in twee keer gedaan eind september en eind januari. Als u de cursus voor januari opzegt wordt er in januari niet geïncasseerd.

Open Dag
Ter oriëntatie op de cursus die je wilt gaan volgen, kun je onze Open Dag op zaterdag 7 september 2024 bezoeken. Klik hier voor actuele informatie over de Open Dag.

Praktische cursusinformatie
Inschrijven: DEZE CURSUS IS VOL
Schilderen en tekenen STBDI:
wekelijks op dinsdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur;
start 17 september 2024, met uitzondering van vakanties.
Prijs: De cursusprijs bedraagt € 135,00  voor 13 lessen van 2 uur.
Lesmateriaal: Acrylverf (goede kwaliteit bv. Amsterdam), diverse kwasten, waterpot, schort, bord/palet, doek/zeil om de tafel te beschermen, eventueel een tafelezel, kleurenwiel, potloden (diverse maten H, B t/m 6B) houtskool, kneedgum, kleurpotloden, schetsblok (A3), eventuele schilderdoekjes worden per thema afgesproken.
Alle voor deze cursus benodigde schilder- en tekenmaterialen dien je zelf aan te schaffen.
Locatie: Buurthuis Oud Overdie, Coornhertkade 106, 1813 VZ Alkmaar
Docent: Karin van Bodegom