Schilderen en tekenen

painting-1454131
Half september starten de cursussen Schilderen en Tekenen weer. Ook als je dit nog nooit eerder hebt gedaan ben je welkom. Ontdek dan hoe leuk en ontspannend het is om creatief bezig te zijn.
Hoe bouw je een tekening of schilderij op? Door middel van basisvormen leer je een eenvoudige tekening te maken. Dan leer je licht en schaduw aan te brengen met potlood, houtskool of conté, waardoor de tekening vorm en diepte krijgt. Daarna gaan we met kleur werken, zoals bijv. acryl, aquarel, en komt ook het mengen van kleur aan bod. Ook leer je hoe een onderwerp op papier of linnen geplaatst moet worden, zodat het interessant en spannend wordt om naar te kijken (compositie).
Voor de gevorderde cursist is er volop uitdaging om nieuwe technieken en materialen uit te proberen.

De cursus Schilderen en Tekenen bestaat uit 13 lessen in het najaar, en 13 lessen in het voorjaar. Onze vijf docenten geven de cursus Schilderen en Tekenen op verschillende dagen en locaties.

Alle voor deze cursus benodigde schilder- en tekenmaterialen dien je zelf aan te schaffen.

In het najaar 2024 starten de cursussen in week 38 (16 t/m 20 september) en duren t/m week 51 (16 t/m 20 december). Week 44 (26 oktober t/m 3 november) is vakantie.
In het voorjaar 2025 starten de cursussen in week 2 (6 t/m 10 januari) en duren t/m week 15 (7 t/m 11 april). Week 8 (17 februari t/m 21 februari) is vakantie.

Je geeft je op voor één heel cursusjaar, incasso wordt in twee keer gedaan eind september en eind januari. Als je de cursus voor januari opzegt wordt er in januari niet geïncasseerd.

Open Dag
Het is aan te raden om onze jaarlijkse Open Dag op, zaterdag 7 september 2024 te bezoeken. Klik hier voor actuele informatie over de Open Dag.

Klik hieronder op de gewenste dag en tijd voor meer informatie en inschrijven.

Schilderen en Tekenen STNDI dinsdag 10-12 uur Schilderen en Tekenen STBDI dinsdag 14-16 uur
Schilderen en Tekenen STDWO woensdag 10-12 uur Schilderen en Tekenen STSWO woensdag 13-15 uur
Schilderen en Tekenen STSDO donderdag 10-12 uur Schilderen en Tekenen STBDO donderdag 13-15 uur