Tarot

Tarot: een reis door de Grote Arcana

Het doel van de cursus is om de tarot toegankelijk en betaalbaar te maken voor mensen die hierin geïnteresseerd zijn.

Tarot is een symbolische taal en is eerder een intuïtieve dan een rationele wetenschap. De symboliek van de tarotkaarten verschaft toegang tot de blinde vlek van iemand en zijn onbewuste drijfveren. Tijdens een tarotsessie kan iemand snel inzicht in zijn eigen problematiek of in die van een ander krijgen. Tijdens de cursus staat het leren werken met de symbolische taal van de tarotkaarten centraal.

De cursus is in principe voor iedereen toegankelijk. Belangrijk is dat je iets over de tarot en over jezelf wilt leren. Wanneer je aan beide criteria voldoet, dan zul je veel plezier aan de cursus beleven.

In zes lessen maak je een reis door de Grote Arcana van de Tarot. Dit is vooral een eerste kennismaking. In het voorjaar starten wij bij voldoende belangstelling een verdiepingstraining om in 6 lessen dezelfde reis nog een keer samen te maken. Omdat je dan al basiskennis van en ervaring met de kaarten van de Grote Arcana hebt, gaan we samen dieper op de kaarten in en besteden we aandacht aan verschillende legpatronen. Je leert de kaarten nog beter te begrijpen.

Open Dag
Ter oriëntatie op de cursus die u wilt gaan volgen, kunt u onze Open Dag bezoeken. Klik hier voor actuele informatie over de eerstvolgende Open Dag.

Tarot
Najaar 2018
Inschrijven: Vanwege het te geringe aantal aanmeldingen gaat de cursus Tarot in seizoen 2018-2019 niet door.
Prijs: De cursusprijs bedraagt € 87,50  voor zes lessen van twee uur.
Lesmateriaal: Je dient een eigen set tarotkaarten mee te nemen. Deze kun je online bestellen of in iedere goede boekwinkel kopen. Wij werken met de Raider Waite kaarten € 15.00.
Daarnaast ontvang je tijdens de eerste les een cursusboek. Kosten bedragen € 5,00. Graag op de eerste les afrekenen.
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar. /td>
Docent: Mariana Schijf