Handleeskunde

Een uiterst betrouwbare en toepasbare benadering om te komen tot diepgaand zelfbesef

Cursus Deel 1 Handleeskunde: ‘Alles in de hand’ 

-Handlezen kan ons een duidelijk beeld geven van ons aangeboren karakter, onze kwaliteiten,  behoeften en verlangens en onze houding tegenover huidige situaties. Handlezen kan ons helpen om terugkerende relatieproblemen te begrijpen, onze verwachtingen van anderen op te merken en onze reacties en voorkeurshoudingen duidelijk maken. Het kan ons geruststellen inzake talenten, uitdagingen en mogelijkheden. Onze handen zijn het levende symbool van onze levenshouding. In plaats van een vast patroon of een onveranderlijk lot verstrekken handen essentiële informatie over temperament, persoonlijkheid, motivatie en werkwijzen. Door de taal van een hand te ontleden krijgen we inzicht in de landkaart van onze individuele levensweg. Handlezen kan inzoomen op de belangrijke aspecten van onze levensreis en die van anderen. 

-Handleeskunde is een vorm van praktische toegepaste psychologie die iedereen zich eigen kan maken. Een goede handduiding kan beschouwd worden als een soort sterkte-zwakte- analyse. Het geeft een breed en helder inzicht in het functioneren van de persoon. Door meer zelfkennis zal je minder geneigd zijn dezelfde ‘fouten’ te maken. Dit resulteert vaak in het maken van andere keuzes en het leven meer in eigen hand nemen. 

-Werk je veel met mensen en ben je geïnteresseerd in een aantrekkelijke studie over het innerlijk leven van jezelf en anderen, dan is dit zeker iets voor je. Velen zijn je voor gegaan en erg enthousiast geworden over deze boeiende manier om mensen diepgaand te ontmoeten.  

Open Dag
Het is aan te raden om onze jaarlijkse Open Dag op, zaterdag 7 september 2024 te bezoeken. Klik hier voor actuele informatie over de Open Dag.

Praktische cursusinformatie
Inschrijven: Inschrijven Handleeskunde
De cursus Handleeskunde is 6x op woensdagavond 19.00 – 21.00 uur; lesdata: 9 en 23 oktober, 6 en 20 november, 4 en 18 december 2024.
Prijs: De cursusprijs bedraagt € 90,00 voor zes lessen van twee uur.
Lesmateriaal: Het cursusmateriaal, kosten € 15,-, wordt door de docent verzorgd.
Dit dient door u bij de eerste les afgerekend te worden bij de docent.
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar.
Docent: Dhr. A. Martens
tel. 0226 313 456
e-mail: w2hve@telfort.nl