Aquarel

Aquarelleren in losse impressionistisch stijl

“mess around and let it happen..!!

De losse en vloeiende textuur van aquarelverf leent zich goed voor deze stijl van schilderen. Van dichtbij hebben impressionistische schilderingen geen gedefinieerde randen en lijkt de ruwe, gemengde verf rommeling en onafgewerkt. En dat is de charme van deze stijl.

Aquarel is een schildertechniek die uitdagend is om onder de knie te krijgen. De verdunde verf loopt uit, trekt in het natte papier en zorgt voor een verstrooiing en vermenging van kleuren die je vooraf niet had kunnen bedenken. Door het te verdunnen met water wordt de verf lichter van kleur en dit zorgt voor prachtige, heldere en frisse kleuren.  Er wordt op speciaal dik papier gewerkt omdat bij aquarel de verf erg dun en vloeibaar is. Aquarelpapier neemt het water in de verf makkelijk op en zorgt er daarmee voor dat de verf snel opdroogt. Hierdoor loopt de dunne en vloeibare aquarelverf niet uit.

De cursus van 10 lessen is geschikt voor iedereen; voor de gevorderden “to learn how to loossen up your style” maar ook als je geen kopie van foto’s wil maken, maar je eigen plaatje wil creëren. In de eerste les leer je hoe je je penseel efficiënt moet laden, drukken, spetteren, krassen en verf kan laten vloeien. In 10 lessen leer je nog meer aquarelleren.

Open Dag
Het is aan te raden om onze jaarlijkse Open Dag op zaterdag 7 september 2024 te bezoeken. Klik hier voor actuele informatie over de Open Dag.

Praktische cursusinformatie
Inschrijven: Inschrijven Aquarel
Aquarel: wekelijks op dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur;
start 1 oktober 2024, met uitzondering van vakanties.
Prijs: De cursusprijs bedraagt € 150,00  voor 10 lessen van 2 uur.
Lesmateriaal: -Aquarelblok om te oefenen (Blokker of action) 300grms , mag ook  betere merken Fabriano, of Daley Rowney
– 1 set waterverf Van Gogh (online is goedkoop) zie link
Aquarelverf pocket box | Van Gogh | 15 kleuren kopen? | Heutink voor thuis
– 1 fineliner zwart
– Ronde penseel voor waterverf # 8
– Plate penseel # 3/4  (optioneel)
– Spray flesje voor water   (te koop om brillen te poetsen)
– Tissue doekjes
– 1 schoteltje om  verf te  mengen
– potje voor water
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar.
Docent: Maria Del Carmen