Hoogsensitiviteit; effectief omgaan met hooggevoeligheid

‘De zegen van sensitiviteit’ 2023. Twijfel je meer dan eens aan jezelf? Ben je snel vatbaar voor subtiele signalen en stemmingen om je heen? Raak je snel van streek en word je soms nerveus? Heb je de behoefte je soms terug te willen trekken? Voel je je vaak niet op je gemak en heb je een complexe innerlijke belevingswereld? Word je gemakkelijk overvoerd door fel licht, sterke geuren, grove weefsels of harde geluiden?
Wanneer je door dit alles en door kunst en muziek diep ontroerd kunt raken en vroeger mogelijk als gevoelig en verlegen werd aangemerkt dan ben je vast een hooggevoelig persoon. Veel hoog sensitieve personen (hsp-ers) hebben een perceptie die verschilt van de meeste mensen. Ze nemen veel intenser waar, voelen dieper, denken hoogstaander en handelen zorgvuldiger. Daardoor voelen ze zich vaak niet begrepen en begrijpen ze de wereld en andere mensen ook vaak niet.
Hoe je daar mee om kunt gaan en hoe je deze overmaat aan prikkels en belevingswijzen tegemoet kunt treden daarvoor biedt deze cursus een duidelijke handreiking. Bovenal wordt de gelegenheid geboden om elkaar als gelijkgestemden diepgaand te ontmoeten. Door steeds in gesprek met elkaar te komen over allerlei thema’s wordt veel opgehelderd wat tot meer rust en stabiliteit kan leiden.
Denk je ook een hsp-er te zijn, wil je in je eigen kracht komen te staan en meer van het leven genieten zonder overweldigd te worden geef je zelf dit dan cadeau. Je bent het meer dan waard. Ontdek het positieve unieke potentieel van je hoog sensitiviteit. Ontwikkel emotionele weerbaarheid en leer op je intuïtie vertrouwen.
Hoogsensitiviteit, Ga voor de beste keuze voor jezelf 2024.

Praktische cursusinformatie
Inschrijven: Inschrijven Hoogsensitiviteit 2023
De cursus Hoogsensitiviteit 2023 is 4x op dinsdagavond 19.00 – 21.00 uur en 2x op maandagavond. De lesdata zijn: 3 en 16 (maandag) oktober, 7 en 21 november, 5 en 18 (maandag) december 2023.
Inschrijven Hoogsensitiviteit 2024
De cursus Hoogsensitiviteit 2024 is op dinsdagavond 19.00 – 21.00 uur. De lesdata zijn: 16 en 30 januari, 13 en 27 februari, 19 maart en 2 april 2024.
Prijs: De cursusprijs voor beide cursussen bedraagt € 90,00 voor zes lessen van twee uur.
Lesmateriaal: Het cursusmateriaal voor de cursus, kosten € 35,–, wordt door de docent verzorgd.
Dit dient door u bij de eerste les afgerekend te worden bij de docent.
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar
Docent: Dhr. A. Martens
tel. 0226 313 456
e-mail: w2hve@telfort.nl