Algemene lesinformatie

De avondlessen zijn op maandag, dinsdag en woensdag en worden ’s avonds op de O.S.G. Willem Blaeu (Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar) gegeven, tenzij anders aangegeven.
De taallessen zijn over het algemeen 22 lessen van 1,5 uur voor € 205,–.
Tijdens de vakantie wordt er geen les gegeven. Daarnaast zijn er de ouderavonden op school en dat zijn ook dagen dat we er niet terecht kunnen.
Het standaardrooster per lesavond ziet er als volgt uit: de eerste reeks lesuren is van 19:00 tot 20:25 uur, de tweede reeks lesuren is van 20:35 tot 22:00 uur. In onze planning streven wij ernaar dat u de gehele taalcursus in de achtereenvolgende jaren kunt blijven volgen op steeds dezelfde avond en aanvangstijd. Dit is ons streven, maar het is geen garantie.

Voor de taallessen is gemiddeld zo’n drie uur per week nodig voor het huiswerk

De lessen overdag worden op diverse locaties gegeven, hetgeen bij de cursussen is aangegeven.

Volksuniversiteit Alkmaar Seizoen 2022/2023
Herfstvakantie 14 oktober 2022 t/m 22 oktober 2022
Kerstvakantie 24 december 2022 t/m 8 januari 2022
Voorjaarsvakantie 25 februari 2023 t/m 5 maart 2023
Meivakantie 22 april 2023 t/m 7 mei 2023

De data van de uitvalavonden volgen nog.

Nu heel gemakkelijk boeken bestellen bij Intertaal 5% of 10% studentenkorting

We hebben met Intertaal een afspraak, waardoor zij voor ons een catalogus van onze boeken hebben, die bij Intertaal voor de laagste prijs worden aangeboden, anders vermelden we een andere aanbieder. Bij bestellen via die catalogus krijgt u automatisch 10% korting.
Link naar Intertaal en selecteer VU Alkmaar. Let wel op de levertijd!
U kunt uw boeken natuurlijk ook bestellen bij de plaatselijke boekhandel.

Inschrijven

U kunt zich op vier manieren inschrijven:
– via voorinschrijving, aan het eind van een cursus
– 24 uur per dag/7 dagen per week via internet: www.vualkmaar.nl
– op ons kantoor*) op dinsdag- en donderdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur
– tijdens de Open Dag (in september)
*) Stationsweg 19A, 1815 CA Alkmaar

Na inschrijving op onze site ontvangt u een bevestiging van inschrijving via de e-mail. Deze geeft u verdere informatie, maar is geen garantie dat de cursus doorgaat.
Mocht u geen e-mail hebben ontvangen en deze is ook niet in de spam-box of bij de ongewenste e-mails terecht gekomen, laat het ons direct weten.
Door het ondertekenen of het verzenden via onze website van het inschrijfformulier gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Alle cursussen zijn aan een minimum en maximum aantal cursisten gebonden. We raden u daarom aan tijdig in te schrijven. Dit om teleurstellingen te voorkomen als een cursus al volgeboekt is, of dat een cursus moet worden afgeblazen vanwege te geringe belangstelling.
Wij leggen een wachtlijst aan bij overtekening van de cursus. Schrijf u zich wel in want bij voldoende belangstelling splitsen we de cursus en starten een parallelle cursus.

Bij voldoende inschrijvingen laten we u een maand van tevoren weten of de cursus doorgaat.
Bij (nog) niet voldoende inschrijvingen wachten we tot de beslissingsvergadering, twee weken vóór aanvang van de cursus, en besluiten dan alsnog over het doorgaan of annuleren van de cursus.
In die week krijgt iedere cursist bericht of de cursus wel of niet doorgaat of dat we de beslissing aanhouden tot één week voordat de cursus begint. U krijgt dan alsnog een definitief besluit over wel of niet doorgaan van de cursus.

Instromen in een lopende cursus kan uitsluitend in overleg met het bestuur en de docent. Uitzonderingen daargelaten, kan instromen alleen plaatsvinden in de eerste drie lessen. Voorwaarde is dat er plaats is en dat uw (taal)kennis en/of vaardigheden past in het niveau van de groep.