Adembeheersing en meditatie

Adembeheersing, meditatie (zazen) en bewustzijn

Cursus:De weg ligt open’ (komen tot ontwaken, groei, wijsheid en innerlijke rust)

Voor alle mensen die hun leven op een bewuster, gelukkiger en gezonder niveau willen brengen.

-Degenen die slecht ademhalen worstelen met veel moeilijkheden op elk gebied: gezondheid, beroep en gevoeligheid. De ademhaling is het machtige vliegwiel van ons leven. Door je wijze van ademhalen en denken te verbeteren kun je vaststellen op welk punt je tevoren verkeerd ademhaalde en jezelf op een fout denkspoor zette. Niet alleen halen velen slecht adem, maar dikwijls laat de kwaliteit van de ingeademde lucht ook nog eens te wensen over. Vandaar het gebrek aan weerstand tegen ziekten, zenuwachtigheid, geprikkeldheid, vermoeidheid en de weerzin tegen fysieke inspanning.

-Ontwaken is aandacht krijgen voor ziel en geest, voor de manier waarop je denkt en als gevolg daarvan functioneert. Zoals zal blijken heeft de auteur Walsch daar in zijn dialogen veel behartenswaardige zaken over naar voren gebracht. En ook Osho stelt heel duidelijk dat als het bewustzijn verandert, alles verandert. Voorbij de aard van het denken vinden we onze natuurlijke staat, waar taoïstische en boeddhistische meesters als Lao Tse, Zhuang Zhou, en Lü Yen al naar verwezen, zoals we kunnen lezen in de achtergrondinformatie. De Weg en de kunst van het relativeren, die wij ons ook eigen kunnen maken, lag hen na aan het hart.

-Ontwaken kan alleen plaatsvinden, als het bewustzijn wordt verlicht en het zich opent en verruimt, als je je kunt focussen, als je je gevoelens begrijpt en de valkuilen van emoties en het gewoonte-denken in het hogere Licht van eenheidsbewustzijn en zelfkennis helder worden. ‘Zelfrealisatie’ is niets anders dan bewustwording van je innerlijk centrum met het geheel, de kosmos.

-Tijdens de bijeenkomsten wordt, naast ademtechniek en de rol van onze gedachten, veel ruimte besteed aan meditatie, zoals het mediteren op de chakra’s. Het fundament van alle meditatie-systemen bestaat uit: aandacht, bewustzijn, inzicht, mededogen. Het antwoord op het waarom van meditatie is hoe dan ook: om rustiger en vrediger te worden en uiteindelijk de verstorende factoren in onze eigen geest te overwinnen, zodat we meer ons Zelf worden.

-Hiermee biedt deze cursus, als je je volledig openstelt, een treffend en zeer praktisch tegenwicht tegen de hectische en onzekere tijd waarin we leven.

Open Dag
Het is aan te raden om onze jaarlijkse Open Dag op, zaterdag 7 september 2024 te bezoeken. Klik hier voor actuele informatie over de Open Dag.

Praktische cursusinformatie
Inschrijven: Inschrijven Adembeheersing en meditatie
De cursus Adembeheersing en meditatie is 1x op maandagavond en 7x op dinsdagavond 19.00 – 21.00 uur; lesdata: maandag 6 januari, dinsdag 14 en 28 januari, 11 februari, 4 en 18 maart, 1 en 15 april 2025.
Prijs: De cursusprijs bedraagt € 120,00 voor acht lessen van twee uur.
Lesmateriaal: Het cursusmateriaal, kosten € 45,-, wordt door de docent verzorgd.
Bij de eerste les afrekenen bij de docent.
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar.
Docent: Dhr. A. Martens
tel. 0226 313 456
e-mail: w2hve@telfort.nl