Sterrenkunde

nebula-space-astro-photo-astronomy-sky-1420873Ziet u ook regelmatig van die interessante stukjes op de wetenschapspagina in uw krant over nieuwe ontwikkelingen in de sterrenkunde? En wilt u die beter kunnen begrijpen en volgen?
Dan is deze cursus iets voor u.
In negen lessen worden vele aspecten van de moderne astronomie behandeld, van dichtbij tot ver weg. Onderwerpen als het zonnestelsel, afstandsbepaling, astronomische instrumenten, sterren en sterevolutie, nova’s, supernova’s en zwarte gaten, ons melkwegstelsel, andere sterrenstelsels en de evolutie van het heelal komen aan bod.
Basiskennis van sterrenkunde is niet noodzakelijk, kennis van wis- en natuurkunde ook niet (maar kan wel leiden tot dieper begrip). De cursus is ook geschikt voor middelbare scholieren en nog studerenden. De docenten zijn deskundige leden van de Alkmaarse weer- en sterrenkundige vereniging Metius.

Open Dag
Ter oriëntatie op de cursus die u wilt gaan volgen, kunt u onze Open Dag op zaterdag 7 september bezoeken. Klik hier voor actuele informatie over de Open Dag.

Sterrenkunde
Inschrijven Sterrenkunde Sterrenkunde start woensdag 2 oktober 2019 19.30 uur.
Prijs: De cursusprijs bedraagt € 125,– voor negen lessen van twee uur.
Lesmateriaal: Het cursusmateriaal is digitaal en wordt gratis verstrekt.
Ga voor meer informatie over de inhoud naar: www.metius.nl (onderdeel cursus).
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar.
Docent: Een team van docenten van de vereniging Metius, coördinator dhr. P.L. Cijsouw p.l.cijsouw@quicknet.nl .