Sterrenkunde

nebula-space-astro-photo-astronomy-sky-1420873Ziet u ook regelmatig van die interessante stukjes op de wetenschapspagina in uw krant over nieuwe ontwikkelingen in de sterrenkunde? En wilt u die beter kunnen begrijpen en volgen?
Dan is deze cursus iets voor u.
In negen lessen worden vele aspecten van de moderne astronomie behandeld, van dichtbij tot ver weg. Onderwerpen als het zonnestelsel, afstandsbepaling, astronomische instrumenten, sterren en sterevolutie, nova’s, supernova’s en zwarte gaten, ons melkwegstelsel, andere sterrenstelsels en de evolutie van het heelal komen aan bod.
Basiskennis van sterrenkunde is niet noodzakelijk, kennis van wis- en natuurkunde ook niet (maar kan wel leiden tot dieper begrip). De cursus is ook geschikt voor middelbare scholieren en nog studerenden. De docenten zijn deskundige leden van de Alkmaarse weer- en sterrenkundige vereniging Metius.

Open Dag
Ter oriëntatie op de cursus die u wilt gaan volgen, kunt u onze Open Dag bezoeken. Klik hier voor actuele informatie over de eerstvolgende Open Dag.

Sterrenkunde
Najaar 2017
 
Sterrenkunde start maandag 2 oktober 2017 19.30 uur.
Prijs: De cursusprijs bedraagt € 125,– voor negen lessen van twee uur.
Lesmateriaal: Het cursusmateriaal bestaat uit een boek, toegang tot een website met actuele cursusinformatie en uit PDF’s van de powerpoint presentaties en kost € 20,–. Leden van Metius betalen € 10,–. Dit dient tijdens de eerste les met de docent afgerekend te worden.
Ga voor meer informatie over de inhoud naar: www.metius.nl (onderdeel cursus).
Locatie: O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar.
Docent: Een team van docenten van de vereniging Metius, coördinator dhr. P.L. Cijsouw.